Hundredårsdagen for afslutningen på 1. verdenskrig

Man høre ofte 1. verdenskrig beskrevet som “the war to end all wars“. Udtrykket kommer oprindeligt fra den britiske forfatter H. G. Wells’ bog ”The War That Will End War”. I løbet af krigen blev over 70 mio. soldater mobiliseret og over 16 mio. mennesker mistede livet.

D. 11. november 2018 er hundredårsdagen for våbenhvilen, som trådte i kraft i den 11. time på den 11. dag i den 11. måned i 1918.

Det blev desværre ikke krigen, som sluttede alle krige og blot 21 år efter Wells’ bog blev skrevet var verden igen kastet ud i en verdenskrig. Krige og konflikter har heller ikke siden fået en ende. G5 og andre danske veteranorganisationer er bl.a. opstået som følge af Danmarks deltagelse i militære operationer rundt om på kloden.

G5 opfordre alle til at afholde 1 minuts tavshed d. 11. november 2018 kl.11.00 for at mindes de mange faldende.

Følg mindehøjtidelighederne

Der afholdes en række mindehøjtideligheder til minde om afslutningen på 1. verdenskrig. Følg med på EuroNews Live her på dagen:

Ny dokumentar om krigen

I anledning det er 100 år siden krigen sluttede har instruktøren Peter Jackson produceret dokumentaren ‘They Shall Not Grow Old’, som genskaber råfilm fra perioden og hjælper med at sætte ansigter på krigen. Traileren til dokumentaren kan ses herunder: